sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Kaunis Kampela (Lauttasaarentie 10)

Puhurit pyyhkivät meren selkää, ravistelevat maihin nostettuja veneitä, raapivat maalit pois taloista. Täällä on kylmä, antakaa suojaa! Kas, mikäpä tuossa risteyksessä loistaa, vähän salavihkaa? Sehän on Kaunis Kampela! Kulmapubi, joka näyttää ulospäin 50-luvulla perustetulta parturi-kampaamolta tai Veikkauksen kioskilta.

Tuulikaapin jälkeen aukeaa pieni L-kirjaimen muotoinen ravintolasali. Nurkassa joulukuusi. Pienessä oleskelunurkkauksessa pari ihmistä. Yhden pöydän kulmalla lappu, jonka mukaan se on varattu. Ehkä tuo nimenomainen pöytä sisältää maagista energiaa.

Tiskiltä saa Kalaravintoloiden hyväksi havaittuun tapaan muitakin juomia kuin nallekarkinmakuista keravalaista. Thatchers on tullut viimeinkin helsinkiläisiin ravintoloihin. Katy-omenoista puristettu single variety -siideri on silkkaa nestemäistä kultaa. Puolen litran pullo 7,4-volttista evankeliumia suoraan Somersetin kanavien halkomilta nummilta. Baariminna ei edes leikinpäiten ehdota jotain muuta juomaa.

Ikkunasta näkyy pääkaupungin harmaus. Autot purkautuvat Lauttasaaresta kohti keskustaa. Tuuli iskee päätään talon päätyyn, turhaan. Tässä on hyvä olla. Lukea kirjaa ja ottaa rauhassa.

1 kommentti:

Välispiikki kirjoitti...

Kulinaarimurulassa on sulle kukkia ;-)