perjantai 1. lokakuuta 2010

Café Talo (Hämeentie 2 B)

Hakaniementorin perällä on rakennus, jonka katolla on valtava Oxygenol-teksti. Rakennuksen uumenissa sijaitsee lukuisia ravitsemusliikkeitä. Näissä majailee eräs tofupohjainen elämänmuoto, jonka Jumala on asettanut toteuttamaan vain yhtä tehtävää: pitämään maailman MacBookit käynnissä.

Tälle joukolle on täsmäiskulla avattu entisen teatteriravintolan paikalle karu ruokapaikka, joka näyttää enemmän osakunnan bileiltä kuin oikealta baarilta.

Alakerran salissa on liikaa huonekaluja ja liikaa tilaa. Avaruus, kiviseinät ja siellä täällä omissa ryhmissään mumisevat kalliolaishipit korostavat opiskelijaillanvieton tunnelmaa. Parvella sentään näkymää dominoi tekotaiteellinen lamppuinstallaatio. Joka puolella on parodisia maalauksia supersankareista.

Kaiken huipuksi baarille on annettu retroysärin hengessä nimeksi Talo.

Onneksi kapakka ei ole täysin kelvoton. Keittiö yltää vaihdellen tasapaksuun tai jopa loistavaan lopputulokseen. Kullan hinnalla myytävien pullosiidereiden ohella Talo tarjoaa suoraan hanasta laskettuna Strongbowia. Eikä tästä nyhdetä kuin kohtuullinen tukku rahaa.

Soundtrack on Talossa jopa Rytmiäkin laskelmoidumpi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi mennä Taloon, kun Sävel on parin askeleen päässä? Beats me.

Anonyymi kirjoitti...

Komppaan ensimmäistä anonyymiä. En tosin muista, kirjoitinko kommentin itse juovuspäissäni. Mutta pätee se silti.