sunnuntai 16. marraskuuta 2008

O’Hanlon’s Bar (348 E 14th Street, Manhattan, NY, USA), Lakeside Lounge (162 Avenue B, Manhattan, NY, USA)

Paikka on tummahko, kulunut, nuhjuinen, tahmea. New Yorkin laitakaupungit ovat kaikki omituisesti järjettömän sotkuisia ja läpeensä desinfioituja. O’Hanlon’s Bar on koko kaupungin ainoa paikka, jossa ei haise kloori tai puhdistusaine, vaan rehellisen miehekäs kusi. Tiskin ääressä istuvat miehet katsovat rokkia ja sporttia isoilta ruuduilta. Vain joku vilkaisee tulijaa ja murahtelee kiukkuisen äänettömästi nähdessään ilmielävän eurooppalaisen – arvatenkin jonkun hänen esi-isäänsä riistäneen kirkkoruhtinaan – juomassa kuuden dollarin Magnersia.

Muun Lower East Siden kuuluisasta hippi-designer-tunnelmasta on pitkä matka O’Hanlon’siin. Nämä miehet ovat Real Americans, jokaisen nimi on Al Bundy. Jos näistä joku tilaisi uppopaistettuja perunoita, niiden etuliite olisi Freedom, ei French.

Alphabet Cityn boheemien kortteleiden sekaan kätketty pieni ja pimeä Lakeside lyö vahvalla kloriitti-iskulla vasten kasvoja. Harvaan kalustettu kahden huoneen baari on yhtä ainoaa tiskin ääressä istuvaa kirjailijaa – joka ei ole Paul Auster – lukuun ottamatta tyhjillään. Jossain vaiheessa tiskin toiselle kulmalle parkkeeraa joukko nuorisoa. Taemmassa huoneessa ei ole ketään. Baaritiskillä on vain niin mukavaa roikkua.

Kapakoitsijatar kiikuttaa pyynnöstä Magners-pullon kouraan. Nähtävästi New York kunnioittaa niin paljon iiriläisiä juuriaan, että kaikki rokkibaarit kaupungissa tarjoavat Vihreän Saaren siideriä. Koska kello on vasta viisi, baarissa on monen muun baarin tavoin happy hour. Kaikki juomat ovat kaksi yhden hinnalla. Toisin sanoen viisi taalaa muuttuu kahdeksi pulloksi Magnersia.

Illan pimetessä (ja se tapahtuu marraskuisessa Nykissä nopeasti) baariin rymistelee vielä kimara pieniä lapsia, jotka yrittävät päästä kaljalle. Kaikilla on mukana henkilötodistus, johon on ovelasti väärennetty iäksi yli 21. Newyorkilaiset baarinpitäjät kun valvovat ikärajoja kiihkeydellä, joka ylittää liittovaltion pyrkimykset terrorismin kitkemiseksi.

Ei kommentteja: