Williamsburg. Hipit ja raavas työväenluokka elävät rinta rinnan kuin taistolaisessa unelmassa konsanaan. Berry Streetin ja North 8th Streetin kulmassa on yksi tämän kansan ravinnonlähteistä. Kyltin päällä lukee, että Teddy’s Bar & Grill on perustettu joskus 1800-luvun lopulla. Teddy on kova jätkä jaksettuaan paiskia työväenluokan lounaiden kimpussa niin pitkään. Mahtava puheensorina täyttää ruokalan. Isot ikkunat antavat molemmille kaduille. Seinällä on lappu, jossa paikallinen rakennusalan ammattijärjestö yllyttää saman alan työläisiä muodostamaan ammattiosastoja. Vieressä on mainos, jonka mukaan torstai-iltaisin baarissa on elävää musiikkia. Brooklyn Breweryn maistiaisia olisi samalla luvassa – panimo itse sijaitsee parin korttelin päässä.
Tarjoilija roudaa pöytään BBQ-leivän, jonka sisällä on amerikkalaiseen tapaan kymmenen lehmää ja yksitoista sikaa, kaikki tulisenmakeaan grillikastikkeeseen hukutettuna. Ruokajuomaksi viinilistalta saisi valita mitä tahansa, mutta lopulta lasiin loiskahtaa kulaus kalifornialaista Pinot Noiria. Yhdysvallat on viinimaana vielä under construction: tarjoilijat eivät juurikaan kysele, olisiko asiakkaalla ollut isompikin jano.
Seuralainen saa matkan maittavimman annoksen: iloisen parven simpukoita, jotka huuhdellaan alas valkoviinillä. Brooklyn Lageriakin olisi saanut, kuten jokaisesta tämän korttelin anniskelupaikasta.
Tavattoman vähäisellä mielikuvituksella nimetty Brooklyn Ale House on brooklyniläisyyden ytimessä. Baariminna vetää nokkaunia, kun lounastajat kävelevät risteyksen yli hakemaan jälkiruokaa. Baari on aitouden tuolla puolen. Nuhjuinen, huolellisesti kulutettu interiööri kutsuu istumaan koko päivän ja illan tuopin ääressä. Pöydän pintaan on kaiverrettu koko läntisen pallonpuoliskon kaikkien kaljajuoppojen nimet. Lattiat ovat lankkua ja seinät pullistelevat hienoista taideteoksista.
Käheä-ääninen nuori nainen tiskin takana pahoittelee, omituista kyllä, että baarissa ei ole muuta siideriä kuin paikallista Original Sin -merkkiä. Original Sin! Tämänhän takia koko matkalle lähdettiin! Hurmaavalla etiketillä varustettu 6-volttinen OS-siideri maistuu hedelmäiseltä, muttei imelältä. Muu juomavalikoima on niin ikään lokaalia. Brooklyn Lagerin lisäksi baarista saisi koko joukon muitakin ”oman panimon” juomalajeja.
Yhtäkkiä sisään raahautuu keski-ikäinen, iso, musta patukkapää, joka halaa juomanlaskijaa. Kanta-asiakas on kanta-asiakas, vaikka viime käynnistä olisi enemmänkin aikaa. Rastapipolle annetaan enempiä kyselemättä puteli Red Stripea ja keskustelu alkaa. Baariminna pääsee kertomaan tuntojaan muinaisesta työkaveristaan: ”I told him she’s a fuckin’ CUNT!”
Mukaan liittyy koiraansa ulkoiluttava miekkonen, niin ikään brooklyniläisiä kanta-astujia. Puhelias seurakunta napsii pintoja pois olusistaan ja muistelee menneitä. Avioerot, muutot ja muut elämänmuutokset seilailevat edestakaisin yli baaritiskin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti